Hit enter after type your search item

Citrusiniai vaisiai savo populiarumu pirmą metų pusmetį aplenkė bananus ir iškopė į vaisių Olimpą, trečioje vietoje palikdami stabiliai joje besilaikančius obuolius. Tiesa, reiktų prisiminti, kad, žiūrint iš mokslinės pusės, bananai yra uogos, ne vaisiai. Tačiau šios klasifikacijos atsirado vėliau, nei žmonės ėmė vartoti uogas ir vaisius. Tuo metu dėl kaulavaisių tapatybės klausimų nekyla – jie patenka į labiausiai perkamų vaisių penketuką.

„Mūsų pirkėjai noriai renkasi kaulavaisius, kurių sezonas kasmet prasideda gegužę. Populiariausių kaulavaisių trejetuką sudaro abrikosai, nektarinai ir trešnės. Šiemet galime džiaugtis gausiu nektarinų derliumi ir mažesne, palyginti su 2018 metais, kaina. Prieš metus derlių neigiamai paveikė šaltos naktis, o ankstyvosios rūšys nukentėjo dar ir nuo krušos, – sako Vilma Drulienė, „Maximos“ komercijos vadovė. – Vien šią gegužę „Maximos“ parduotuvėse parduota keturis kartus daugiau nektarinų nei pernai.“

Šiemet nektarinų pardavimai taip išaugo, kad tik 14 proc. atsilieka nuo populiariausių kaulavaisių – abrikosų – pardavimų. Tuo metu 2018 metais abrikosų buvo parduota daugiau nei du kartus daugiau nei nektarinų.

„Įsibėgėję nektarinai aplenkė ir savo giminaičius – persikus, kurie „Maximos“ parduotuvėse parduodamų kaulavaisių populiariausių sąraše nukrito į 4 vietą. Tačiau persikų bent kol kas niekas parduotuvėse negali aplenkti dėl jų įvairovės. Stengiamės savo pirkėjams pasiūlyti kuo platesnį asortimentą“, – teigia V. Drulienė.

Ką pasirinkti

Šią vasarą pirkėjai gali įsigyti persikų geltonu minkštimu, plokščiųjų persikų baltu arba geltonu minkštimu, geltonųjų persikų geltonu minkštimu, saldžiųjų persikų baltu minkštimu, baltųjų persikų baltu minkštimu ir net ekologiškų persikų. Tiesa, populiariausias „Maximos“ pirkėjų pasirinkimas išlieka tradicinis variantas, t.y. persikai geltonu minkštimu.

Palyginti su nektarinu, persikas išsiskiria savo švelniais pūkeliais dengtu paviršiumi – jo paviršiaus nėra toks glotnus ir tvirtas, kaip nektarino. Nektarinai taip pat yra mažesni, tvirtesni ir net kvapnesni, nors savo formų įvairove drąsiai gali varžytis su persikais. Tiek nektarinai, tiek persikai, kaip dauguma vaisių ir uogų, tinka jogurtams gardinti, pyragams ir tortams kepti, džemams virti, glotnučiams trinti ir gaminti įvairiems kokteiliams.

„Tačiau nepamirškite, kad kuo labiau apdorojate vaisius, tuo mažiau juose lieka mums naudingųjų medžiagų ir skaidulų. Tiesa, kalorijų kiekis, juk vaisiuose daug cukrų, nesumažėja“, – įspėja dietistė Vaida Kurpienė, patarianti valgant vaisius vadovautis sezoniškumo principu.

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :