Įdomybės Sveikata

Būkite atsargūs! Niekada nepirkite sūrio, jei pakuotės matote TAI!

Siekiant sumažinti galutinio produkto kainą,  daugelis gamintojų gamina augalinių riebalų pagrindu pagamintus sūrius, kurie dažnai naudodami gali rimtai pakenkti sveikatai.

Kaip atskirti sūrio produktą iš tikro sūrio? Pirmiausia apsvarstykime, koks yra jų esminis skirtumas.

Sūris ir sūrio produktas … Koks skirtumas?

Tik sudedamosiose dalyse. Produktas, vadinamas „CHEED“, gali būti tik pienas, šliužo fermentas arba jo dirbtiniai analogai, fermentuotas pienas, druska, kalcio chloridas, kad pagerėtų koaguliacija. Visa tai lengvai virškinama ir virškinama skrandyje, todėl sūris yra neįkainojamas žmogaus organizmui.

Sūrio produktas neturi tokių naudingų savybių, nes jis tik atrodo ir skonis kaip sūris, bet iš tikrųjų tai yra visiškai kitoks. Tikrasis pienas yra ne daugiau kaip 20%, o visa kita yra ne pieno kilmės riebalai ir baltymai. Paprastai tokių produktų gamintojai gamina pigų kokoso ar palmių aliejų. Atrodo gerai, nes augaliniai aliejai yra naudingi sveikatai. Stebėti ką. Taigi, palmių, rapsų ir kokosų aliejų, kurių sudėtyje yra sočiųjų riebalų, atveju jie netgi yra pavojingi žmogaus organizmui. Šie aliejai paverčiami trans-izomeriniais arba transgeniniais riebalais ir vėliau sukelia širdies ir kraujagyslių ligas, cholecistitą, nutukimą, aterosklerozę, kraujagyslių trombozę ir pan.

Kaip atskirti sūrį nuo sūrio produkto

Pirma,  turėtumėte atidžiai ištirti ženklinimą (kaip produkto dalis neturėtų būti jokių augalinių riebalų, nei delno, nei kokoso, tik pieno riebalų).

Antra , atkreipkite dėmesį į produkto kainą (augaliniai aliejai yra labai pigūs, todėl gamintojas gali pasiūlyti galutiniam vartotojui patrauklią sūrio kainą; šių alyvų procentas gali skirtis nuo mažo priedo iki beveik visiškai pakeičiant pieno riebalus). Europos šalyse taip pat galite rasti panašius produktus ekonominės klasės parduotuvėse, tačiau augalinių riebalų kiekis kompozicijoje yra labai mažas.

Trečia , jei fasuota ir suvyniota į žaliavinį sūrį, kuris neturi etiketės, neįmanoma išsiaiškinti produkto sudėties, lieka tikėtis savo patirties ir intuicijos. Paspauskite ant sūrio pirštais: jei iš sūrio teka skystis, greičiausiai produktas turi augalinius riebalus.

Ketvirta , sūrio spalva turi būti natūrali ir vienoda. Per gelsvas sūris yra dirbtinių spalvų.

Penkta , atkreipkite dėmesį į sūrio akių dydį ir formą. Natūralus sūris turi įprastą formą su lygiomis briaunomis, tolygiai pasiskirstęs per visą sūrio paviršių. Didelės akys, esančios sūrio rato viduryje, ir mažos, esančios kraštuose, yra tikras netikrumo ženklas.

Šešta , pluta neturėtų būti įtrūkimų ir apnašų, kurie rodo netinkamą saugojimą ir prastą kokybę.

Kokybišką sūrį pasižymi vienoda struktūra, vienoda struktūra, net ir simetriškos skylės. Jei esate parmezano ir kitų panašių veislių meilužis, turėtumėte atkreipti dėmesį į gamintojo kainą ir reputaciją. Kitais atvejais mūsų testas padės jums.

Sūrio kokybės tyrimas

Paimkite supjaustyto sūrio gabalėlį kambario temperatūroje ir švelniai sulenkite jį stačiu kampu. Sūris neturėtų įveikti lenkimo! Būtų teisinga atsisakyti palaidų sūrių, kuriuos lengva sudrėkinti ir susmulkinti. Labiausiai tikėtina, kad prieš palmių aliejų, sumaišytą su pieno milteliais ir dažais.

Būkite budrūs ir naudokite tik sveikus maisto produktus!

Rūpinkitės savo artimųjų sveikata, atsiųskite jiems šią naudingą informaciją!

Straipsniai, kurie jums patiks

Pagausėjusios makšties išskyros ir kiti svarbūs požymiai, kad prasidėjo makšties infekcija

admin

Ar tiesa, jog priešingybės traukia skirtingus žmones?

admin

SVARBU: Apie nevalingą sutrikimą naktį galite nė neįtarti: įspėjančių požymių ryte daugelis nepastebi

admin
error: Content is protected !!