Įdomybės

Stiprus alus turi daugiau naudingų bakterijų nei jogurtas!

Atsižvelgiant į tai, kad žmogaus kūne nėra mažiau bakterijų nei ląstelės, suprantamas įvairių probiotikų (raugintų kopūstų, kefyro, jogurto) populiarumas. Bet jei jums nepatinka raugintos daržovės ir pieno produktai, tuomet būsite patenkinti naujo tyrimo rezultatu: puodelis tamsaus alaus per dieną taip pat padeda palaikyti sveiką žarnyno mikroflorą!

Erikas Klassenas iš Amsterdamo universiteto pristatė savo alaus tyrimų išvadas, pagal kurias kai kuriose veislėse yra daug naudingų mikroorganizmų.

Nors dauguma alaus fermentuojami vieną kartą, kai kurie stiprūs Belgijos alus fermentuojami du kartus, kad daugiau cukraus augalinėse medžiagose virstų alkoholiu. Skirtingai nuo pirmosios fermentacijos, antrajame naudojamos specialios mielės, iš kurių gaminamos rūgštys, naikinančios patogenines bakterijas.

Kai žmogus geria tokį alų, milijonai antipatogeninių mikrobų prisijungia prie žarnyno gynėjų armijos. Nors, nors tai gali būti naudinga sveikatai, „Klassen“ vis tiek ragina elgtis saikingai.

„Didelė alkoholio koncentracija kenkia žarnynui, tačiau jei išgersite vieną tokį alų per dieną, tai bus labai naudinga“, – sakė jis.

Ankstesni tyrimai nustatė, kad gėrimas kenkia žarnyno mikroflorai, todėl nesinervinkite.

Taip pat verta paminėti, kad mokslininkai vis dar nerado patikimų įrodymų apie bet kokių probiotikų naudą mikroflorai. Teoriškai turėtų būti nauda, ​​tačiau to dar nepavyko nustatyti.

Tačiau alaus mėgėjai gavo dar vieną priežastį jo išgerti!

Straipsniai, kurie jums patiks

Paberkite Druskos Ant Balto Lapo: pamatysite, kas nutiks

admin

Ką apie merginas galvoja vyrai

admin

Ką matote paveikslėlyje? Ką pamatysite, atskleis slapčiausias jūsų asmenybės puses

admin
error: Content is protected !!