Įdomybės

Kaip teisingai pasirinkti mėsą

Vasara yra puikus laikas kepti ant grotelių ir kepti kepsnius – ir pasirinkę tinkamą mėsą jūsų lauko vakarėliai gali būti puikūs. Tačiau gali būti gana sunku  išsirinkti geriausią mėsą.

„Bright Side “ surinko 7 pagrindines profesionalių virėjų rekomendacijas, padėsiančias išsirinkti skaniausią mėsą kitam patiekalui.

1. Tankus ir tvirtas

Kaip teisingai pasirinkti mėsą

Pajuskite mėsos gabalą, kurį planuojate pirkti . Profesionalūs virėjai pataria, kad šalta mėsa neturėtų būti minkšta. Riebalai stangrūs, kai šalta, todėl tinkamai laikoma mėsa turėtų būti kieta.

Taisyklė taip pat veikia su supakuotos mėsos. Jis turėtų būti  tankus ir sausas .

2. Spalva raudona

Kaip teisingai pasirinkti mėsą

Virėjai primena  , kad mėsos spalva turėtų būti lengvai pastebima ir turėtų būti rodoma visame gabale . Kuo šviesesnė raudona spalva, tuo konkurso dalyvio skonis yra. Tinkama mėsa niekada nėra ruda ar pilka , net kraštuose.

Būkite ypač atidūs pirkdami supakuotą mėsą. Patikrinkite kiekvieną pakuotės pusę.

3. Ką jūs pietavote, karvė?

Kaip teisingai pasirinkti mėsą

 

Pabandykite išsiaiškinti, kuo gyvūnas buvo maitinamas. Galite gauti šią informaciją ant pakuotės arba galite paprašyti mėsininko. Profesionalai sutinka , kad žalią žolę valgančios karvės suteikia geriausią mėsos skonį ir puikiai deda riebalus.

4. Kam jums to reikia?

Kaip teisingai pasirinkti mėsą

Prieš pirkdami mėsą, iš anksto nuspręskite savo meniu . Pigesnę mėsą gali reikėti ilgiau perdirbti . Tačiau tai yra naudinga, kai jūs turite iš anksto paruošti maistą ir laikyti jį šaldytuve. Apskritai, kuo labiau patyrėte maisto gaminimą, tuo didesnės jūsų galimybės yra su mėsa.

Virėjai rekomenduoja iš kaulų gaminti skanų vištienos sultinį . Nedvejodami eksperimentuokite įsigydami pilną vištieną ir patys ją pjaustydami. Tai suteiks gražius gabalėlius įvairiems patiekalams gaminti.

5. Riebalų spalva ir išdėstymas

Kaip teisingai pasirinkti mėsą

  

Štai keli dalykai, kuriuos reikia žinoti apie riebalus. Šie profesionalių virėjų patarimai padės jums išsirinkti geriausią mėsą maistui gaminti.

Virėjai suskaldytus riebalus vadina „marmuru“. Jie sako, kad marmuravimas suteikia mėsai gilesnį skonį . Tačiau per didelis marmuravimas pavers mėsą kieta. Gabalai su ypač marmuriniais yra tinkami gerai supjaustytuose induose, pavyzdžiui, tartare ar carpaccio.

Riebalų iš jaunų gyvūnų yra balta, ir amžius daro tai gelsvos spalvos. Profesionalai teigia, kad vyresnių gyvūnų mėsa turi gilesnį skonį. Nors jis yra mažiau švelnus.

Riebalų danga pagalba , atsižvelgiant į mėsos sultingumo.

6. Svarbi ir kaina.

Kaip teisingai pasirinkti mėsą

Pigi mėsa gana dažnai reiškia, kad jūs mokate už sūrų vandenį . Specialistai rekomenduoja skinti iš mažesnį gabalėlį brangiau , aukštos kokybės mėsos . Jie sako, kad apskaičiuota mėsos porcija asmeniui turėtų būti 120–200 gramų lėkštėje, atsižvelgiant į mėsą ir jūsų gaminamą patiekalą.

7. Būk draugiškas su savo mėsininku.

Kaip teisingai pasirinkti mėsą

Jei esate mėsos valgytojas ir  mėsos pirkėjas, susiraskite mėsą ir padėkite jam / jai. Žinodami mėsą jų vardu ir naudodamiesi smulkiais pokalbiais su jais, jums suteiks naudingų patarimų apie jūsų pirkinius.

Premija: Kaip perkate mėsą užsienyje?

Kaip teisingai pasirinkti mėsą

Kartais, dėl mėsos produktų pasirinkimas nepavyksta ne tik skonį, kokybę ir kainą, bet taip pat, kai jis ateina į religinių ir kultūrinių taisyklių. Žydai, musulmonai ir krikščionys skerdžiami gyvūnus į „švarius“ ir „nešvarius“ . Akivaizdu, kad „nešvariems“ valgyti draudžiama (pavyzdžiui, kiaulės ir kupranugariai nėra laukiami ant Izraelio stalo).

Tyrėjai mano , kad atskyrimą lėmė vietos žemės ūkio technologijos, taip pat galimas ligų, kurias gali išplatinti gyvulių mėsa, grėsmė.

Ar žinote kokių nors kitų gudrybių, kurios gali padėti išsirinkti geriausią mėsą? Nesivaržykite pasidalyti jais su mumis komentaruose!

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.

Straipsniai, kurie jums patiks

Dėl gimdymo prarasta atmintis. Moteris pamiršo vyrą ir sūnų

admin

Jeigu sudaužote kažą parduotuvėje – mokėti neprivalote?

admin

6 keistos 80-ųjų tendencijos, kurias baisu prisiminti!

admin