Sveikata

Ar galima gerti vandenį, kol valgote?

Sveiko maisto TV laidose jie dažnai sako, kad draudžiama valgyti ir gerti tuo pačiu metu. Kai kurie ekspertai aiškina, kad vanduo skiedžia mūsų skrandžio rūgštis. Kiti mano, kad tai darant mums rieba. Kai kurie žmonės net mano, kad vanduo iš skrandžio išstumia nesuvirškintą maistą! Ar paprastas vanduo gali mums būti žalingas?

„Bright Side“ nusprendė pagaliau išsiaiškinti tiesą apie vandens gėrimą valgant ir tai yra tiesiog mitas.

Kas atsitinka maistui ir vandeniui skrandyje?

Ar galime gerti vandens, kol valgome?

Virškinimo procesas prasideda būtent tada, kai galvojame apie savo būsimą maistą: burnoje gaminasi seilės. Kramtydami maistą, sumaišome jį su seilėmis, kuriose yra virškinimui reikalingų fermentų. Tada suminkštėjęs maistas patenka į mūsų skrandžius, kur susimaišo su skrandžio rūgštimi. Vidutiniškai skrandžiui reikia 4 valandų virškinti maistą, prieš tai paverčiant jį skystu ar  chyme . Chyme patenka toliau į žarnyną, kur suteikia visas organizmui maistines medžiagas.

Vanduo ilgai nesilieka skrandyje. Skrandžiui perkelti 10 uncijų vandens reikia maždaug 10 minučių  . Taigi, jei geriate valgydami, vanduo skrandyje nesudaro ežerų. Jis  labai greitai praeina per kramtomą maistą , jį drėkina ir greitai palieka skrandį.

Skysčiai nemažina rūgštingumo.

Mūsų kūnas yra sudėtinga, bet labai gerai suderinta sistema. Jei skrandis jaučia, kad negali kažko virškinti, jis pagamina daugiau fermentų ir padidina skysčio rūgštingumą . Net jei išgersite pusę galono vandens, tai neturės įtakos rūgštingumui. Beje, vanduo į skrandį patenka ir su maistu. Pavyzdžiui, apelsiną vidutiniškai  sudaro 86% vandens.

Beje, tyrimai parodė, kad kai kurie maisto produktai gali sumažinti rūgštingumą mūsų skrandžiuose, tačiau jis labai greitai grįžta į normalų.

Skysčiai neturi įtakos virškinimo greičiui.

Nėra tyrimų, patvirtinančių klaidingą nuomonę, kad skystis stumia kietą maistą į žarnyną, kol jis nėra visiškai virškinamas. Mokslininkai teigia, kad skystis iš organizmo išeina greičiau nei kietas maistas, tačiau tai neturi įtakos virškinimo greičiui.

Taigi, ar mes galime gerti valgydami?

Ar galime gerti vandens, kol valgome?

Jei geriate valgydami, nepadarysite jokios žalos . Vanduo, priešingai, padeda suminkštinti kietą maistą. Tačiau negerkite prieš nurydami maistą – maiste turėtų būti pakankamai seilių, turinčių būtinų fermentų.

Geriant valgant, yra tam tikrų pranašumų. Tyrimai rodo, kad kai žmogus daro trumpas pertraukėles, norėdamas išgerti vandens, tai sulėtina valgymo procesą. Dėl to žmonės valgo mažiau, o tai yra  gerai .

Jei esate įpratęs gerti arbatą su maistu, o ne vandeniu, tai taip pat nėra nieko blogo. Tyrimai rodo, kad geriant arbatą ar vandenį rūgštingumo lygis nesiskiria.

Geriamo vandens temperatūra neturi įtakos virškinimo greičiui ar gaunamų maistinių medžiagų skaičiui. Skrandis gali įkaisti arba atvėsinti maistą į reikiamą lygį. Tačiau mokslininkai rekomenduoja gerti šiltą vandenį, atvėsintą iki 150 ° F.

Ar kada nerimaujate, kad geriate vandenį valgydami? Ką manote šia tema? Papasakok mums žemiau esančiame komentarų skyriuje!

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.

Straipsniai, kurie jums patiks

Kaip išsigelbėti nuo utėlių: paslaptis, kurios gydytojai nepasako

admin

9 būdai, kaip jūs galite naudoti citrinas savo sveikatai ir grožiui kasdieniniame gyvenime

admin

Kaip žinoti, kur nešiojate riebalų perteklių, ir priversti juos išnykti

admin