Kita

Prisiminkite šiuos 15 profesionalių virėjų gaminamų patiekalų gaminimo triukų, kurie buvo atskleisti tik kulinarijos mokyklose

Profesionalūs virėjai visus savo maisto gaminimo triukus laiko paslaptyje, dalijasi jais tik su savo mokiniais. Vis dėlto mums pavyko sužinoti keletą maisto ruošimo išminties lašų.

„Bright Side“ surinko profesionalių virėjų iš viso pasaulio virimo gudrybių, kad padėtų jūsų patiekalams paragauti tokio pat puikaus kaip Gordono Ramsay’s. Ar dar geriau. Straipsnio pabaigoje jums yra premija: pats neįprastiausias maisto gaminimo triukas, kokį jūs kada nors girdėjote.

1. Tobulas kepsnys

Prisiminkite šiuos 15 profesionalių virėjų gaminamų patiekalų gaminimo triukų, kurie buvo atskleisti tik kulinarijos mokyklose

Nekepkite mėsos gabalo, kurį ką tik išėmėte iš šaldytuvo. Prieš virdami, palikite valandą ar 2, kad jis įšiltų iki kambario temperatūros. Dabar mėsą kepsite tolygiai ir gausite puikų patiekalą, nepaisant to, kaip jums patinka jūsų kepsnys. Jei norite, kad ant jūsų kepsnio būtų graži ruda pluta, prieš kepdami, atsikratykite mėsoje esančios drėgmės.

2. Sultingiausia mėsa

Prisiminkite šiuos 15 profesionalių virėjų gaminamų patiekalų gaminimo triukų, kurie buvo atskleisti tik kulinarijos mokyklose

Norint tinkamai kepti vištieną ar kiaulieną, reikia laiko, ir jūs galite jas labai lengvai išdžiovinti. Norėdami to išvengti, daugelis Europos šefų naudoja paprastą triuką: jie įdeda mėsą į sūrymą. Labai paprasta pasigaminti gerą sūrymą: išgerkite 3 puodelius vandens ir įpilkite ¼ puodelio druskos ir ¼ puodelio cukraus. Užpilkite sūrymu ant savo mėsos, kad skystis padengtų ją, ir padėkite dubenį į šaldytuvą.

Sūdymo laikas priklauso nuo jūsų turimų pjaustytų sūrių storio – maždaug 1 valanda 1 kg mėsos. Nepalikite jo ilgiau nei 8 valandas ar mažiau nei pusvalandį. Jei kepsite vištienos sparnelius, sūdymo laikas turėtų būti apskaičiuojamas pagal vidutinį 1 sparno svorį. Nepamirškite prieš kepdami pjaustyti pjaustytas dalis sausai.

3. Kvapieji prieskoniai

Prisiminkite šiuos 15 profesionalių virėjų gaminamų patiekalų gaminimo triukų, kurie buvo atskleisti tik kulinarijos mokyklose

Norėdami išgauti natūralų skonį ir sustiprinti juodųjų pipirų ar kmynų skonį savo patiekaloje, supjaustykite juos keptuvėje ant vidutinės ugnies, skrudindami, kol jie taps kvapnūs. Po to galite naudoti skiedinį ir pestą, kad susmulkintumėte prieskonius. Maltus juodus pipirus galite pakeisti juodaisiais pipirų grūdeliais ir nulaužti sėklas. Įdėję jį į savo patiekalą, įgysite daug geresnį aromatą ir skonį.

4. Lengva ir ori tešla

Prisiminkite šiuos 15 profesionalių virėjų gaminamų patiekalų gaminimo triukų, kurie buvo atskleisti tik kulinarijos mokyklose

Jei norite iškepti puikią tešlą, laikykitės šios paprastos taisyklės: naktį prieš tai išimkite sviestą ir kiaušinius iš šaldytuvo, kad jie įkais iki kambario temperatūros. Vėliau jums padėkosite.

5. Žuvis su švelnia pluta

Prisiminkite šiuos 15 profesionalių virėjų gaminamų patiekalų gaminimo triukų, kurie buvo atskleisti tik kulinarijos mokyklose

Jei norite kepti žuvį ant grotelių, paskleiskite ant jos šiek tiek majonezo, kad gautumėte skanų subtilų plutą. Paimkite tešlos teptuką, panardinkite galiuką į padažą ir lengvai užtepkite majonezo ant žuvies. Įpilkite šiek tiek druskos, tada grilyje. Mes garantuojame, kad gausite tobulą auksinę plutą.

Savo žuvyje naudokite minimalų prieskonių kiekį. Geriau naudoti druską. Kai žuvis bus paruošta, jei norite geriausio rezultato, ją apšlakstykite citrinos sultimis

6. Kepimo kepsnys be aliejaus

Prisiminkite šiuos 15 profesionalių virėjų gaminamų patiekalų gaminimo triukų, kurie buvo atskleisti tik kulinarijos mokyklose

Vienas garsiausių pasaulio virėjų Alainas Ducasse’as atskleidė savo paslaptį, kaip virti puikų kepsnį. Kepsnys dedamas ant jo krašto, nes jis sulaiko riebalus. Dabar jūs galite kepti kepsnį jautienos riebaluose, be to, jo kraštuose susidaro patraukli pluta. Taigi kepant nereikia naudoti aliejaus. Tai taip paprasta.

7. Kreminė bulvių košė

Prisiminkite šiuos 15 profesionalių virėjų gaminamų patiekalų gaminimo triukų, kurie buvo atskleisti tik kulinarijos mokyklose

Prieš verdant bulves koše, jas reikia tinkamai nusausinti. Tiesiog sudėkite juos į švarią įkaitintą keptuvę ir laikykite ten, kol vandens likučiai neišdžius. Neleisk karščiui jų kepti. Kai bulvės bus sausos, gausite geriausią kreminę bulvių košę.

Maža paslaptis: kad gamindami bulvių košę išvengtumėte karšto pieno purslų, dalį jų sutrinkite į keptuvę ir įpilkite pieno.

8. Puiki grietinėlės sriuba

Prisiminkite šiuos 15 profesionalių virėjų gaminamų patiekalų gaminimo triukų, kurie buvo atskleisti tik kulinarijos mokyklose

Prieš pradėdami virti daržovių grietinėlės sriubą, visas daržoves pakepinkite atskirai su alyvuogių aliejumi. Tada įpilkite šiek tiek vandens arba sultinio. Kepdami karamelizuosite daržovių cukrų ir sustiprinsite jų skonį. Patiekalas bus išskirtinis ir skanus. Tą patį triuką galima pritaikyti ir daržovių troškiniui.

9. Geriausi blynai

Prisiminkite šiuos 15 profesionalių virėjų gaminamų patiekalų gaminimo triukų, kurie buvo atskleisti tik kulinarijos mokyklose

Nepriklausomai nuo jūsų pateikto recepto, į mišinį visada įpilkite 2 šaukštus grietinės. Šis triukas gerai tinka visų rūšių blynams, jie pasirodo labai skanūs, purūs ir be įtrūkimų.

10. Cukrus nėra skirtas saldumui

Prisiminkite šiuos 15 profesionalių virėjų gaminamų patiekalų gaminimo triukų, kurie buvo atskleisti tik kulinarijos mokyklose

Cukrus gali būti toks geras prieskonis kaip druska. Į patiekalą su marinuotais ar šviežiais pomidorais arba pomidorų pasta įpilkite truputį cukraus – cukrus sumažins natūralų jų rūgštingumą ir pagerins bet kokio patiekalo skonį.

11. Sunkiausias: puikiai kepti kiaušiniai

Prisiminkite šiuos 15 profesionalių virėjų gaminamų patiekalų gaminimo triukų, kurie buvo atskleisti tik kulinarijos mokyklose

3 idealiai keptų kiaušinių komponentai yra keptuvė su storomis sienelėmis, sviestas ir minimali šiluma. Įkaitinkite keptuvę ir įpilkite 1/2 šaukšto sviesto. Jis turi lėtai tirpti, o ne pasiekti žvilgsnį. Kiaušinius išplakite ir virkite 4–5 minutes. Įpilkite druskos ir mėgaukitės puikiai keptais kiaušiniais.

12. Išvalykite sultinį

Prisiminkite šiuos 15 profesionalių virėjų gaminamų patiekalų gaminimo triukų, kurie buvo atskleisti tik kulinarijos mokyklose

Skaidrus sultinys yra pagrindinis daugelio sriubų, padažų ir kitų patiekalų komponentas. Norėdami pagaminti krištolo skaidrumo sultinį, jums reikia virti vištieną ant silpnos ugnies be dangtelio bent 3 valandas. Neleiskite jam užvirti ir nuimkite povandeninius vandenis. Po 1,5 valandos virimo galite pridėti petražolių, salierų, morkų ir svogūnų.

Verdant jautienos ar ėriuko sultinį, prieš įpilant jų į sriubą, gali reikėti apkepti šaknines daržoves. Tereikia juos perpjauti pusiau ir sudėti į įkaitintą keptuvę be aliejaus. Kepkite, kol pasirodys tamsiai ruda pluta, tada įpilkite juos į sultinį. Šis triukas padarys jūsų patiekalo skonį labai sodrų.

13. Traški duonos riekė

Prisiminkite šiuos 15 profesionalių virėjų gaminamų patiekalų gaminimo triukų, kurie buvo atskleisti tik kulinarijos mokyklose

Jei kepate namuose, galbūt susidūrėte su savo plutos sunkumais: ji arba per blyški, arba per stora. Galite gana lengvai išspręsti šią problemą, kepdami į orkaitę, įdėdami dubenį vandens. Garas padarys stebuklą, ir gausite gerą traškią duonos plutą.

14. Teisingai kepkite svogūnus

Prisiminkite šiuos 15 profesionalių virėjų gaminamų patiekalų gaminimo triukų, kurie buvo atskleisti tik kulinarijos mokyklose

Kepimui naudokite vidutinę ugnį ir į įkaitintą keptuvę įpilkite tiek aliejaus, tiek sviesto. Svogūnus supjaustykite ir pakepinkite su druska. Druska daro 3 gerus dalykus: atsikrato nemalonaus svogūnų kvapo, padeda greičiau virti ir karamelizuojasi, kad įgautų saldų skonį. Svogūnus kepti turėtumėte naudoti tik sviestą. Jei norite išvengti jų tamsėjimo, naudokite lydytą sviestą.

15. Nebijokite česnako

Prisiminkite šiuos 15 profesionalių virėjų gaminamų patiekalų gaminimo triukų, kurie buvo atskleisti tik kulinarijos mokyklose

Ne tik vampyrai bijo česnako! Jo kvapas gali sugadinti verslo susitikimą ar romantišką vakarienę. Jei vis dar mėgstate jį valgyti, bet nenorite gąsdinti savo pasimatymo, į patiekalą nepridėkite česnako. Vietoj to į lėkštę galite patepti šiek tiek česnako sulčių. Taigi išvengsite nemalonaus kvapo ir galėsite mėgautis mėgstamu skoniu.

Premija: sakykite „ne“, kad nepriliptų prie keptuvės!

Prisiminkite šiuos 15 profesionalių virėjų gaminamų patiekalų gaminimo triukų, kurie buvo atskleisti tik kulinarijos mokyklose

Ar kada pastebėjote, kad gana sunku ką nors iškepti su traškia plutele ant nelipnios keptuvės? Priežastis – nelipni danga. Tokio tipo keptuvę naudokite tik kiaušiniams ir blyneliams kepti. Bet jei norite, kad jūsų mėsa ar žuvis turėtų auksinę plutą, nusipirkite naują keptuvę be nelipnios dangos. Pajusite skirtumą.

Tikimės, kad sužinojote ką nors naujo iš straipsnio. Ar žinote kokių nors maisto gaminimo gudrybių, kurios privers visus kitus pasakyti „Oho!“? Papasakokite komentaruose apie savo maisto gaminimo patirtį.

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.

Straipsniai, kurie jums patiks

Kaip palyginti minimalų atlyginimą visame pasaulyje?

admin

15 dalykų, kuriuos visi darome darbe

admin

2020 m. horoskopas Jaučiui

admin