Kita

Pasaulio pavojingo maisto reitingas

Šiame sąraše pateikiami pavojingiausi maisto produktai pasaulyje. Tačiau tinkami patarimai, kaip jį gaminti, padės išvengti tragedijos ir paversti potencialaus žudiko maistą skanėstais, kurie nustebins neįprastu skoniu.

1. Puffer fish (Japonija)

Fugu žuvis teisėtai turi vieno iš pavojingiausių delikatesų pasaulyje titulą, nors ji laikoma nacionaliniu japonų virtuvės patiekalu.

Niekas neduos šimtaprocentinės garantijos, kad po tokios vakarienės galite išgyventi. Labai svarbu, kad „fugu“ ruošiantis virėjas būtų tikras patikrintas savo srities profesionalas.

Puffer žuvį galima valgyti:

Keptas, virtas, sūris (sašimi). Taip pat dažnai naudojamas fugu su ryžių degtine ir miso, tradicinės japonų virtuvės produktu.

Draudžiama:

Valgykite pūkinių žuvų kepenis ir kitus vidaus organus, nes juose yra mirtina tetrodotoksino dozė. Šis nuodas paralyžiuoja žmogaus raumenis ir sukelia kvėpavimo sustojimą.

Statistika:

Tarp 1996 ir 2006 m Suvalgius pūkinę žuvį, užregistruota 44 mirtys.

2. Afrikos urvinė varlė arba varlė (Namibija)

Daugelyje Afrikos šalių, ypač Namibijoje, besiraizganti varlė valgoma visa, o ne tik jos kojos. Čia ir slypi pagrindinis pavojus.

Norėdami suvalgyti tokią varlę prieš prasidedant veisimo sezonui, rizikuojate savo sveikata.

Draudžiama:

Yra visa varlė. Jame yra daugybė pavojingų toksinių medžiagų, kurios gali nužudyti žmogų.

Faktai:

  • Dar nepradėję daugintis nepilnamečiai yra mirtiniausi. Jų valgymas maiste gali sukelti žmogaus mirtį nuo inkstų nepakankamumo.

3. Aki (Jamaika)

Aki arba Bligia yra skanu – medis paplitęs Karibuose, ypač Jamaikoje. Pavojų kelia nesubrendę aki vaisiai, taip pat viduje esančios juodos sėklos.

Galima valgyti:

Tik prinokę vaisiai ir be sėklų.

Draudžiama:

Valgykite neprinokusius vaisius. Juose yra toksino hipoglicino A ir B. Patekusi į žmogaus organizmą, ši medžiaga virsta mirtinais nuodais, sukeliančiais vadinamąją Jamaikos vėmimo ligą.

Yra atvejų, kai ši liga sukėlė sunkią dehidraciją ir net mirtį.

Statistika:

2011 metais užfiksuoti 35 apsinuodijimo šiuo egzotiniu vaisiu atvejai.

Maždaug 1 iš 1000 žmonių, kurie bando kūną, gali apsinuodyti.

4. Sannakchi (Korėja)

Sannakji yra tradicinis korėjiečių patiekalas. Gyvas aštuonkojis užpilamas sezamo aliejumi, o tada apibarstomas sezamo sėklomis.

Kadangi aštuonkojis patiekiamas gyvas, jis vis dar veržiasi į lėkštę ir judina čiuptuvus. Maži čiulpikai ant šių čiuptuvų prilimpa prie visko, ką gali, žmogaus burnoje, todėl uždusę gali sukelti mirtį.

Svarbiausia taisyklė valgant šį patiekalą yra kruopštus jo kramtymas.

Statistika: kasmet dėl ​​tokių blogų pietų nuo uždusimo miršta apie 6 žmones.

5. Kruvini moliuskai (Kinija)

Kruvini moliuskai yra labai populiarus patiekalas Azijos šalyse, ypač Kinijoje. Jie gavo savo vardą dėl ryškiai raudonos spalvos. Ši spalva atsiranda dėl to, kad viduje yra didelis kiekis hemoglobino.

Moliuskai verdami arba garinami. Jų naudojimo pavojus slypi tame, kad šiuose moliuskuose yra įvairių virusų ir bakterijų.

Hepatitas A, E, vidurių šiltinė, dizenterija – tai tik neišsamus ligų, kurios yra kupinos vartojant užterštus vėžiagyvius, sąrašas.

Būtent dėl ​​daugelio ligų rizikos daugelyje šalių draudžiama importuoti tokį produktą.

Statistika:

1988 m. Apie 300 tūkst. Žmonių buvo užkrėsti užterštais vėžiagyviais. Šanchajuje prasidėjo tikra hepatito A epidemija.

Dėl protrūkio mirė 31 žmogus.

Apie 15 procentų tų, kurie valgo kraujo moliuskus, užsikrečia viena iš aukščiau išvardytų ligų.

6. Haukarlas (Islandija)

Haukarl yra nacionalinis patiekalas, labai populiarus Islandijoje. Šis Grenlandijos poliarinių ryklių trūkčiojimas yra paklausus islandų ir turistų tarpe.

Žaliavoje jis yra labai pavojingas. Reikalas tas, kad poliarinių ryklių mėsoje yra didelis karbamido kiekis, dėl kurio ji yra nuodinga.

Rykliui trūksta inkstų ir šlaplės, todėl toksinės medžiagos patenka į odą.

Kad būtų išvengta apsinuodijimo, ryklio skerdena supjaustoma gabalais ir džiovinama 6 mėnesius. Anksčiau skerdenos dedamos į specialius indus su skylėmis, į kurias nuteka nuodingos sultys.

7. Casu Marzu (Italija)

„Casu Marzu“ yra Italijoje (Sardinijos regione) gaminama sūrio rūšis.

Yra žinoma, kad joje yra gyvų sūrio musių lervų, kurios fermentuoja produktą. Šis supuvęs sūris ne veltui laikomas „pavojingiausiu“ pasaulyje.

Lervos gali prasiskverbti per žarnyno sieneles ir taip išprovokuoti daugybę rimtų ligų.

8. Medusa Nomura (Japonija)

Reikia pašalinti visas toksiškas medžiagas. Šios medūzos liaukose yra tikras nuodas, galintis užmušti žmogų.

Tačiau tinkamai apdorotos ir išvirtos medūzos nekelia jokio pavojaus.

Japonai patiekia medūzų patiekalus kaip labai vertingą skanėstą.

9. Pangium valgomasis (Pietryčių Azija)

Valgomasis pangiumas taip pat žinomas kaip „bjaurus“ vaisius.

Turi daug cianido, dėl kurio jis yra mirtinas žmonėms.

Vaisius galima valgyti tik kruopščiai nulupus ir perdirbus.

10. Fesikhas (Egiptas)

Fesikh galima mėgautis Pavasario šventės Egipte dieną (Sham el Nessin).

Žuvis ištisus metus džiovinama saulėje ir pagardinama druska, po to ji yra paruošta valgyti.

Bet tai nėra garantija, kad paragavę liksite gyvi.

Kasmet dešimtys egiptiečių patenka į ligoninę sunkiai apsinuodiję. Pavyzdžiui, 2015 m., Suvalgę šią žuvį, sunkiai apsinuodiję hospitalizuoti 6 žmonės.

2009–2010 metų statistika yra dar liūdnesnė: žinomi mažiausiai keturi apsinuodijimo atvejai, kurie baigėsi mirtimi.

11. Manija arba valgomoji manija (Pietų Amerika)

Manijokas valgomas virtas, keptas, virtas garuose ar ant grotelių.

Neapdorotoje valgomojoje maniokoje yra didelė linamarino koncentracija, kuri, virsta cianidu, gali nužudyti žmogų.

Reguliariai registruojamos mirtys suvalgius tokį augalą.

Taigi 2005 m. 27 Filipinų moksleiviai mirė užkąsdami šio produkto.

12. Beždžionių smegenys (Azija)

Beždžionių smegenys valgomos daugiausia Azijos šalyse. Šis skanėstas yra labai populiarus tarp turistų.

Juos galima valgyti žalius, keptus ir virtus.

Tačiau su šiuo patiekalu turėtumėte būti atsargesni. Juk tai gali sukelti rimtą ligą, vadinamąją Creutzfeldt-Jakob ligą, kuri paveikia smegenų žievę.

Ši liga gali sukelti užkrėsto asmens mirtį.

13. Absentas (Europa)

Skysčiai paprastai yra pavojingesni nei maistas.

Iš saldžiųjų pankolių ar anyžių sulčių gaminamame absinte yra toksinės medžiagos tujono.

Apskritai, tujonas yra natūralus haliucinogeninis ir psichotropinis vaistas. Jei tai sukelia priklausomybę, tai sukelia psichikos sutrikimus, tuberkuliozę ir net epilepsiją.

Žmonės, priklausomi nuo šios medžiagos, taip pat gali būti savižudiški.

14. Šeivamedis (visame pasaulyje)

Uogas reikia valgyti prinokusias, kruopščiai išvirtas, nuluptas iš sėklų, šakelių ir lapų.

Būtent šiose uogų dalyse yra žmonėms pavojinga medžiaga – cianidas.

Tikrai visi žino, kad ši medžiaga gali būti laikoma sunkiu žmogaus kūno nuodu.

Nesilaikant uogų perdirbimo taisyklių, gali pasireikšti viduriavimas, taip pat atsirasti kitų rimtesnių ligų.

15. Neapdoroti anakardžiai

Atminkite: niekada nevalgykite anakardžių riešutų žalių! Juos galima valgyti TIK keptus.

Paprastai „žaliaviniai“ riešutai, kuriuos matome prekybos centre, jau buvo apdoroti garais, kad produktas būtų pašalintas iš chemiškai kenksmingų medžiagų.

Žaliuose anakardžių riešutuose yra urushiolio – nuodingos medžiagos, galinčios užmušti žmones. Yra atvejų, kai apsinuodijimas šia medžiaga sukėlė žmogaus mirtį.

16. Rabarbarų lapai (visame pasaulyje)

Rabarbarų šaknyse yra oksalo rūgšties, kuri neigiamai veikia mūsų inkstus.

Apsinuodijimo simptomai yra šie:

pykinimas, kvėpavimo sutrikimai, viduriavimas, akių skausmas, burnos ir gerklės deginimo pojūtis, raudonas šlapimas.

Yra keletas žinomų atvejų, kai apsinuodijimas rabarbarų šaknimis buvo mirtinas.

17. „Carambola“ (visame pasaulyje)

Jei turite problemų su inkstų veikla, tik 100 gramų šių vaisių sulčių gali tapti tikru nuodu.

Vaisiuose esantys toksinai gali neigiamai paveikti smegenų ir visos nervų sistemos veiklą.

Tiems, kurių inkstai veikia normaliai ir filtruoja kenksmingas medžiagas (neurotoksinus), šis vaisius nekelia pavojaus, jį galima saugiai valgyti.

Straipsniai, kurie jums patiks

Rusijoje – Minus 50 Laipsnių. Parodė, Ką Reiškia Tokiomis Sąlygomis Gyventi

admin

Miegate ant kairiojo šono? Sužinokite, ką apie tai sako gydytojai

admin

7 merginų tipai, kurių šalinasi vaikinai

admin