straipsniai

KODĖL JAPONĖS NIEKADA NESTORĖJA IR GYVENA ILGAI! STULBINANTI PASLAPTIS!

Ar žinote, kad vidutinė japonių gyvenimo trukmė yra 84 metai? Jos ne tik ilgai gyvena, bet ir yra laikomos atspariomis senėjimui. Šiame straipsnyje norime pasidalinti japonių amžinos jaunystės ir ilgaamžiškumo paslaptimi!

Japonų rašytoja Naomi Morijama, ištyrusi japonų virtuvę, parašė knygą apie natūralią japonių kovą prieš senėjimą ir antsvorį. Tradicinės japonų virtuvės pagrindą sudaro įprasti produktai: žuvis, jūros kopūstai, vaisiai, soja, ryžiai, daržovės, žalia arbata… Produktai, kuriuos reguliariai naudojant pasiekiamas atjaunėjimo efektas ir sureguliuojamas optimaliai žmogaus svoris.

Be to, japonai yra didžiausi pasaulyje žuvies vartotojai. Beveik 10% pasaulyje sugaunamų žuvų suvartoja Japonija, nors tesudaro tik 2 % pasaulio žmonių kiekio.

Autorė pažymi, kad kad jau mokykloje vaikams suformuojamas sveiko maitinimosi modelis: vertinti naudojamą maistą ir valgyti lėtai. Taip pat yra pietų stalo taisyklė: kiekvienam patiekalui atskiras indas, didelės porcijos netoleruojamos.

Japonijoje pusryčiai yra svarbiausia kasdienio maitinimosi raciono dalis, kurią paparastai sudaro eilė produktų ir gėrimų (žalia arba, , ryžiai, sriuba, tofa, jaunas česnakas, dumbliai, kiaušinienė arba žuvis).

Japonai retai valgo saldų maistą. Daugelis galvoja, kad japonės nemėgsta šokolado, sausainių, ledų arba tortų., bet tiesa yra ta, kad jos puikiai suvokia, kokią žalą sveikatai gali padaryti  šie produktai!

Facebook komentarai